Wintersportvakantie Sölden

Opzoek naar een paradijs voor snowboarders…. Dan is Sölden in Oostenrijk de perfecte keuze. Ook beginnende en ervaren skiërs en langlaufers kunnen zich hier prima vermaken. Je kunt vanuit Sölden twee skigebieden bereiken: Giggijoch en Gaislachkogl, laatstgenoemde bevat veel pittige afdalingen, Giggijoch is uitermate geschikt voor gezinnen, voor iedereen is er plezier te beleven in het altijd gezellige en levendige Sölden.

Wintersportvakantie Sölden

Sölden in Ötztal Arena

Sölden ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol in de Ötztal Arena. Het is het grootste en bekendste skigebied binnen de Ötztal Arena en is door bijna geen vlakke stukken op de pistes erg populair bij snowboarders. Het grote Swatch Snowpark Sölden ligt op de route Giggijoch bij 2 skiliften. Het freestyle funpark ligt op 2284 m hoogte. Swatch Snowpark Sölden heeft tables, jumps, rails en slides en beschikt ook over een halfpipe en een KinderFunpark. Ofschoon Sölden geen bepaalde familiebestemming is kun je er met het hele gezin goed terecht in de Gaislachalm een zeer kindvriendelijk deel van het skigebied. Van cafeetjes, bars, clubs, discotheken tot super moderne restaurants met eten van eersteklas kwaliteit… maar ook als je wat minder modern wilt eten, kan je terecht bij de vele authentieke bergrestaurants. Voor ieder wat wils.

Het nachtleven in Sölden is een van de bekendste en uitbundigste van alle wintersportplaatsen. Van live bands, outdoor party’s, buitenlandse artiesten tot Nederlandse DJ’s. qua wintersport en après-ski is alles hier voorhanden.

Sölden skigebied geschikt voor iedereen

Sölden heeft 143 km aan pistes onderverdeeld in: 70 km aan blauwe pistes, 45 km aan rode pistes en 28 km aan zwarte pistes. Ook zijn er 8 km aan loipes. Er zijn 2 gondelbanen die je direct het skigebied in voeren. Zoals je kunt lezen kan in Sölden iedereen zich vermaken.

Bekijk ons aanbod wintersportvakanties in Sölden!