Wintersportvakantie Val d’Isère

Het Franse Val d’Isère is een waar lustoord voor skiërs en snowboarders. Of je nu een volleerd wintersporter bent of net op de lange latten staat, iedereen kan zich hier vermaken. Samen met het aanliggende dorp Tignes vormt Val d’Isère een skigebied van wereldklasse; Espace Killy. Hier werden in 1992 enkele onderdelen van de Olympische Spelen gehouden. Voor ieder type skiër is hier wat te doen, van brede blauwe pistes tot extreme off-piste afdalingen, zelfs helicopterskiën! Niet vreemd dus dat deze toplocatie in de top 10 van wintersportvakanties staat.

Wintersportvakantie Val d’Isere

Val d’Isère in Espace Killy

De welbekende Franse skiplaatsen Tignes en Val d’Isère vormen samen Espace Killy, vernoemd naar de drievoudig Olympische kampioen van Grenoble, Jean-Claude Killy. Volgens velen behoort dit tot de beste skigebieden van Europa, al dan niet van de wereld. Val d’Isère heeft alles wat een skiër voor apres-ski nodig heeft. Restaurants, bars, discotheken, cafés en meer, zodra de laatste liften sluiten, beginnen hier de eerste feesten, die tot diep in de nacht doorgaan. Voor degenen die wat anders willen, maar wel graag sportief bezig zijn, is er de schaatsbaan of de multifunctionele sporthal met klimmuur en sportvelden voor diverse sporten. De rodelbaan van wel 1 km lang bij de Savonette-lift is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen.

Val d’Isère skigebied is geschikt voor iedereen

Met een totale lengte van 300 km skigebied onderverdeeld in diverse kleuren is er voor iedereen een mogelijkheid om heerlijk te gaan skiën. De 300 km aan piste is als volgt ingedeeld. U vindt er 198 km aan blauwe pistes, 75 km aan rode pistes en 27 km aan zwarte pistes. Voor de snowbooarders zijn er 2 SnowParks te vinden. En niet te vergeten, de extreme off-piste afdalingen en helicopterskiën.

Bekijk ons aanbod wintersportvakanties in Val d’Isère!