Wintersportvakantie Val Thorens

Het Franse Val Thorens is een waar lustoord voor skiërs en snowboarders. Of je nu een volleerd wintersporter bent of net begint, iedereen kan zich hier uitstekend vermaken. De hotels en appartementen staan midden in het skigebied en dat betekend dat u tot aan de voordeur kunt skiën. Val Thorens is autovrij, de auto kan geparkeerd worden in één van de openbare parkeergarages en deze haalt u aan het einde van de vakantie weer op.

Val Thorens

Val Thorens in Les Trois Vallées

Val Thorens maakt deel uit van het grootste skigebied van de wereld, Les Trois Vallées. Dit is het droomgebied voor de wintersporter die van kilometers maken houdt. Ervaren wintersporters kunnen in één dag alle tien de dorpen aandoen. In Val Thorens heb je sneeuwzekerheid, mocht minder dan zeventig procent van de liften open zijn tijdens je wintersportvakantie in Val Thorens ontvang je tegoedbonnen voor het skigebied Val Thorens- Orelle, de voorwaarden staan op www. snowguarantee.com . De pistes zijn ontzettend verschillend: de ene piste ligt midden in het woud terwijl je vanaf een andere hogere piste een prachtig uitzicht hebt over het dal. Voor de echte waaghalzen zijn er een aantal SnowParks te vinden om trucs en tricks te beoefenen.

Voor een hapje buiten de deur kun je een bezoek brengen aan de vele goede restaurants, onder het genot van een drankje. Alleen dorst? Voor een glaasje, glas of zelfs pul alcohol ben je hier aan het goede adres. De apres-ski gelegenheden staan bekend als de uitbundigste van Frankrijk. Wil je een dagje niet op de latten staan, dan kan je je vermaken in het zwembad, op de bowlingbaan of bioscoop.

Val Thorens skigebied is geschikt voor iedereen

Val Thorens heeft 140 km aan pistes, wie dit niet genoeg vindt kan een Les Trois Vallées -pas kopen die toegang geeft tot 607 km aan pistes. Die onderverdeeld zijn in, 40 km aan groene pistes, 277 km aan blauwe pistes, 216 km aan rode pistes en 74 km aan zwarte pistes. Zoals je kunt lezen, jong en oud, iedereen kan zich hier vermaken.

Bekijk ons aanbod wintersportvakanties in Val Thorens!