Wintersportvakantie Gerlos

Gerlos is erg populair onder de skiërs. Jaarlijks trekken vele duizenden Nederlanders naar dit gebied om hun wintersportvakantie door te brengen. Gerlos is dan ook geschikt voor alle vormen van wintersport. Zowel de beginner als de vergevorderde wintersporter is hier op zijn plaats. Daarnaast biedt Gerlos ook genoeg vertier voor snowboarders en mensen die willen genieten van het langlaufen. Door al deze unieke eigenschappen is het met recht een plaats die in onze top 10 van wintersportgebieden terug komt.

Wintersportvakantie Gerlos

Een uniek wintersportgevoel

Gerlos is voorzien van een knus centrum waar u buiten de winkels ook heerlijk kunt genieten op één van de vele gezellige terrasjes. Tevens zijn er comfortabele hotels en pensions te vinden. Alle onderkomens zijn centraal te vinden in één straat waardoor je een uniek wintersportgevoel krijgt. Gerlos ligt zelf aangesloten op de skigebieden van Zell am Ziller en het prachtige Königsleiten.

Gerlos skigebied is geschikt voor iedereen

Met een totale lengte van 166 km skigebied onderverdeeld in diverse kleuren is er voor iedereen een mogelijkheid om heerlijk te gaan skiën. De 166 km aan piste is als volgt ingedeeld. U vind er 42km aan blauwe pistes, 114 km aan rode pistes en 10 km aan zwarte pistes. Zoals je kunt lezen is iedere vorm van wintersport mogelijk in dit prachtige gebied. Of u nu wilt skiën, langlaufen of snowboarden Gerlos is the place to be!

Bekijk ons aanbod wintersportvakanties in Gerlos!
Gerlos
Gerlos Oostenrijk

Isskogel en Kreuzjoch bedwingen

Net buiten het kleine stadscentrum van Gerlos kan men een kabelbaanlift opmerken, de ‘Isskogelbahn’. In het winterseizoen wordt de kabellift gebruik om wintersporters hoog de bergen in te brengen. In de zomer zijn de cabines bezet door wandelaars en eventueel ook mountainbikes. De Isskogel is een berg en de top bevindt zich op 2264 meter boven zeeniveau. Op de top merkt met een groot kruis op met de tekst ‘Gott Mitt Uns’.

Meer cijfers: Gerlos ligt op 1245 meter en het bergstation brengt je tot op 1864 meter. Met andere woorden: na het uitstappen uit de kabellift wacht er een ferme beklimming richting de top, 400 hoogtemeters dienen te worden getrotseerd. De beklimming is voor personen met een normale conditie goed te doen. Het eerste deel is een breed pad met af en toe ferme stijgingspercentages. Het laatste deel brengt je via een weiland en een kleinere beklimming door een grasveld naar de top.

Na de sportieve inspanning kun je genieten van een prachtig berguitzicht. In de verte ziet men besneeuwde bergtoppen en prachtige fauna en flora. En geloof me: net dat maakt de klim de moeite waard. Personen met een betere conditie kunnen op de top van de Isskogel de klim verder zetten richting de Kreuzjoch. Dit is de hoogste top van de Kitzbüheler Alpen met een hoogte van 2558 meter.

Deze klim kan men wel niet vergelijken met de reeds geleverde inspanning. Deze klim duurt ongeveer 90 minuten en is – vooral naar het einde toe – een stuk ruwer en dus ook moeilijker. Daar moet echt geklauterd worden over rotspartijen. De foto links illustreert dit. Naarmate men de hoogtemeters trotseert, wordt het ruwer. Wandelschoenen met voldoende grip niet vergeten is bijgevolg ook een logische tip.

Daar Gerlos ook een wandelparadijs is, is het natuurlijk ook mogelijk om de toppen te beklimmen zonder gebruik te maken van de kabellift. De klim van Gerlos naar de Isskogel (meer dan 1000 hoogtemeters) neemt zo’n kleine 4 uur in beslag. Ook met de mountainbike kunnen de hoogtemeters worden getrotseerd. Stukken met een stijgingspercentage van 10 à 13% maken van de klim een helse onderneming.

Leuker is natuurlijk om de mountainbikes mee te nemen in de lift (gratis, persoon dient wel te betalen. Iets van 8 euro voor een ritje naar boven). Aldaar kunt u dan met de fiets richting de Isskogel. De tocht terug naar Gerlos is één lange afdaling in een prachtig berglandschap. Het dragen van een helm en het berijden van een kwaliteitsvolle mountainbike raden we wel aan. Door een weiland rijden tussen de koeien door, het kan allemaal in het Zillertal. De foto is genomen tussen de kabellift en de top van de Isskogel.

Gerlos Isskogel
Gerlos Mountainbike
Gerlos bord
Interhome Oostenrijk
Meer dan 85.000 vakantiehuizen