Arlberg – Oostenrijk

Arlberg in Oostenrijk is één van de mooiste skigebieden van Europa. Het skigebied bestaat in totaal uit vijf gezellige dorpjes. St. Anton is één van de bekendste en populairste dorpjes van de vijf. Ook voor het bruisende nachtleven moet je naar St. Anton komen. In totaal biedt het gebied bijna 350 kilometer aan pistekilometers.

Ehrwald – Oostenrijk

Ehrwald is het grootste dorp van Tiroler, Zugspitz Arena, een skigebied in Oostenrijk. Het dorp ligt in een breed dal, direct aan de Zugspitze. De Zugspitze is de hoogste berg van Duitsland, die een hoogte van wel 2962 meter bereikt. De Zugspitze ligt op de grens van Oostenrijk en Duitsland, dus in feite ligt het wintersportdorp Ehrwald zeer dicht in de buurt van de Duitse grens.

Dit maakt deze wintersportbestemming eenvoudig te bereiken voor wintersporters.Het dorp van Ehrwald ligt ongeveer op 1000 meter hoogte, maar de piste van het wintersportdorp ligt wel tot 2830 meter hoog. Het dorp is de laatste jaren wel met de tijd meegegaan, maar blijft toch een klein, authentiek en gezellig Oostenrijks dorp. Op deze pagina lees je meer over Ehrwald. Zo lees je hoe het skigebied van Ehrwald eruit ziet, voor wie dit wintersportdorp voornamelijk geschikt is en wat de uitgaansgelegenheden van het dorp zijn. Op basis van deze informatie kun je gemakkelijk bepalen of deze wintersportbestemming wellicht iets voor jou en je gezelschap is, of niet.

Het skigebied van Ehrwald

Het skigebied van Ehrwald bestaat uit 140 kilometer piste. Dit is kleiner dan de meeste andere wintersportsteden en -dorpen hebben, maar door de grote verschillen tussen verschillende pistes kom je in Ehrwald zeker niets tekort. Zo vind je er blauwe pistes, oefenweiden en pistes voor de wat meer ervaren wintersporter en is er voor ieder wat wils. En omdat er voldoende kindvriendelijke pistes te vinden zijn, is deze wintersportbestemming zeer geschikt voor een leuke vakantie met de kinderen.

Wintersport met kleine kinderen

Het is dan ook niet voor niets dat Ehrwald wordt gezien als de perfecte wintersportbestemming voor gezinnen met (kleine) kinderen. Het feit dat Ehrwald wordt gezien als dé wintersportbestemming voor gezinnen met (kleine) kinderen, komt niet alleen van het feit dat het skigebied voornamelijk bestaat uit kindvriendelijke pistes. Dit komt namelijk tevens omdat de prijzen van het wintersportdorp vrij vriendelijk zijn voor grote gezelschappen en de voorzieningen voor après-ski in dit dorp vrijwel ontbreken.

Drukke après-ski gebieden met dronken volwassenen ga je dus niet tegenkomen in Ehrwald, waardoor deze wintersport voornamelijk erg geschikt is voor gezinnen die met kleine kinderen op wintersportvakantie gaan. Wat betreft uitgaansgelegenheden, is het wintersportdorp dan ook wat meer beperkt. Zo vind je in het dorp 20 restaurants en 5 cafés en bars, maar deze cafés en bars zijn rustig en niet gericht op après-ski.

Cortina d’Ampezzo – Italië

Eén van de beste skigebieden in Italië is Cortina d’Ampezzo. Het skigebied ligt in de Italiaanse Dolomieten. Naast skiën en snowboarden is er nog veel meer entertainment in dit gebied. Je kunt onder andere: Bobsleeën, snowraften en schaatsen. Dit gebied is populair bij toeristen, maar ook bij de rijke Italianen. Ook de après-ski  is hier fantastisch, de verschillende kroegjes en cafeetjes bieden hier genoeg gelegenheid toe.

Het skigebied van Arosa -Zwitserland

Arosa is één van de klassieke wintersportdorpen van Zwitserland. Of je nu van skiën houdt, liever op een snowboard staat of gaat voor wat rustigere sporten zoals wandelen en langlaufen: je kunt in Arosa terecht voor jouw favoriete sport. En omdat de wintersportbestemming tevens aan de liefhebbers van après-ski heeft gedacht, kun je er ook heerlijk feesten na het opbergen van de ski’s en het snowboard. Op deze pagina lees je meer over Arosa, zodat je op basis van de informatie op deze pagina kunt bepalen of dit wintersportdorp wellicht een interessante wintersportbestemming voor jou is.

Het skigebied van Arosa

Het skigebied van Arosa ligt op 1475 tot 2865 meter hoogte en bevat 225 kilometer aan pistes. Hiervan ligt 70 kilometer van de piste in Arosa en ongeveer 150 kilometer in Lenzerheide, een aangrenzend skigebied dat gemakkelijk te bereiken is vanuit Arosa. De pistes van Arosa liggen achter een breed dal en zijn bovendien zeer zonnig. Hierdoor kun je het lang volhouden in het skigebied van Arosa en krijg je bovendien een mooi kleurtje tijdens het skiën of snowboarden.

En of je nu een beginnend wintersporter bent of al veel ervaring hebt: door de veelzijdigheid van het skigebied van Arosa kan iedereen in dit wintersportdorp terecht voor een perfecte vakantie. Zo bevat het skigebied zowel rode, blauwe als zwarte pistes en is er bovendien een piste van 10 kilometer lang te vinden voor de wintersporters die wel van een uitdaging houden. En omdat het skigebied en dorp Arosa autovrij is, is het ook prima geschikt voor kinderen.

Ook het uitgaansleven van Arosa is zeker de moeite waard. Zo zijn er wel tot 58 restaurants te vinden in Arosa, kun je na het skiën en snowboarden bij 41 bars terecht en zijn er wel 6 discotheken te vinden in het wintersportdorp. Of je nu van live muziek houdt of liever een biertje drinkt in een echte après-ski omgeving: je kunt in Arosa terecht voor een onvergetelijke tijd.

Chamonix – Frankrijk

Chamonix is één van de meest beroemde skigebieden in de Franse Alpen. Het gebied ligt in de Savoie, aan de voet van de Mont Blanc. Er zijn veel verschillende bars en discotheken in het gebied, er is dus genoeg gelegenheid voor de après-ski. In totaal is er bijna 120 kilometer aan skipiste, maar er zijn tal van prachtige off-piste mogelijkheden.