Ieder jaar komen er steeds meer mensen bij die van de wintersport houden. Bent u ook een liefhebber? Gaat u dan op tijd op zoek naar een plaats om te overnachten tijdens uw wintersportvakantie. U kunt nu volop genieten van het aanbod aan Ski appartementen in Duitsland. Er komen ieder jaar veel mogelijkheden bij waar u samen, met uw hele gezin of met de hele familie kunt overnachten. Het is belangrijk dat u alles op tijd heeft geregeld. Wij bieden u deze mogelijkheid nu aan en u kunt hier alvast uw keuze maken. Een appartement biedt u een groot aantal voordelen, u kunt namelijk gaan en staan waar u wilt en kunt zelf ontbijten wanneer u dat wenst. Er zijn geen vaste eettijden en u heeft gewoon een heel appartement voor uw gezin alleen.

Met de hele familie naar de appartementen in Duitsland

Als u geen vakantiestress wilt en alles op tijd geregeld wilt hebben, doet u er goed aan om nu alvast de ski appartementen in Duitsland te bekijken en dan ziet u meteen dat er ook appartementen te huur zijn die vlakbij de pistes liggen. Reserveer tijdig als u een appartement naar wens heeft gevonden. U kunt iedere dag op tijd opstaan, ontbijten en dan meteen skiën of snowboarden. Langlaufen behoort ook tot de mogelijkheden en daar kiezen ook veel mensen voor. Geniet u daarom nu van dit aanbod en maakt u alvast een keuze, zodat u zeker bent van een fijn appartement en een mooie vakantieplaats voor uw wintersport in Duitsland.

Appartementen in Duitsland gebruiken bij wintersportvakantie

Tijdens de wintersportvakantie denkt u maar aan een ding: de sneeuw in! Of dat nu is door middel van het langlaufen, skiën of snowboarden, het gaat er u om dat u lekker kunt genieten een paar dagen of een paar weken. Het is dan fijn als u een goede verblijfplaats heeft. Deze kunt u gelukkig op tijd reserveren. Overdag verblijft u veel buiten tijdens een wintersportvakantie. Om de lange en koude avonden gezellig door te brengen is een fijn appartement in Duitsland bij een wintersportvakantie de ideale oplossing. Spelletjes doen met de kinderen, een heerlijk glas wijn en een goed boek dat zijn, naast de sportieve activiteiten overdag, de ingrediënten voor een ontspannen wintersportvakantie.

Duitsland is gelegen in het midden van Europa, grenzend aan de Oostzee. Het grenst in het noorden van Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland, in het westen aan Nederland, Luxemburg, België en Frankrijk. Het grote land is één van de belangrijkste leden van de Europese Unie. Het Nederlandse buurland wordt vaak aangedaan als wintersportbestemming. Als je een wintersport naar Duitsland boekt, ben je verzekerd van weinig reistijd. Het is veel dichterbij gelegen dan bijvoorbeeld Zwitserland of Italië. Diverse skigebieden liggen slechts op drie uur reisafstand. Je hebt redelijk veel sneeuwzekerheid in het land door middel van de moderne kunstsneeuwinstallaties.

Klimaat

De beste reistijd voor wintersport in Duitsland valt in de maanden december tot en met februari. In november is het vaak nog niet koud genoeg en in maart wordt het alweer te warm in het land. De gemiddelde dagtemperatuur in de meeste skigebieden in het land is rond de 3 á 5 graden Celsius. In de nacht kan het flink vriezen. Daarmee blijft het sneeuw goed liggen.

Skigebieden in Duitsland

De mogelijkheden qua wintersport in Duitsland zijn wellicht iets minder dan in de ‘echte skilanden’, maar het is wel veel dichterbij. Ook zorgen de kunstsneeuwinstallaties tegenwoordig voor steeds betere skigebieden. Daarmee willen de Duitsers hun eigen bevolking in eigen land houden en ook steeds meer toeristen uit onder andere Nederland naar de skigebieden laten trekken. Hieronder volgen een aantal fijne skigebieden op korte reisafstand van Nederland.

Schmallenberger Sauerland

Schamllenberger Sauerland ligt op slechts 305 kilometer vanaf het centraal in Nederland gelegen Utrecht. Het is één van de grootste skiregio’s in Sauerland en biedt uitgebreide mogelijkheden voor verschillende wintersporters. In het skigebied Hunau liggen enkele mooie afdalingen tot wel 818 meter hoog. Voor de langlaufers is het langlaufcentrum Westfeld zeker een aanrader.

Winterberg

Winterberg is een ideale wintersportbestemming voor beginners en families. Bij voldoende sneeuw heb je goede langlaufmogelijkheden en het gebied ligt op slechts drie uur reisafstand van Nederland. Het is dan ook ideaal als weekendje weg of voor een dagje skiën. Je bent redelijk sneeuwzeker door de aanwezigheid van de sneeuwkanonnen.Winterberg is erg populair bij Nederlanders en zeker een aanrader.

Snow World Züschen

Snow World Züschen is een kindvriendelijk skigebied dat vooral wordt aangedaan door gezinnen met kinderen. Als Winterberg druk is, is dit zeker een prima alternatief. Er zijn verscheidene afdalingen die vooral leuk zijn voor beginners. Het is niet erg hoog en je kunt hier prima aan je techniek werken. Wachttijden bij de liften komen nauwelijks voor en het is daarmee een rustig alternatief voor Winterberg.

Vervoer

Je kunt op meerdere manier naar Duitsland reizen: met de auto, bus, trein of vliegtuig. De meeste Nederlanders kiezen er echter voor om met de auto te reizen. Bovengenoemde skigebieden liggen slechts op zo’n 300 – 350 kilometer afstand van Nederland en zijn dan ook prima te bereiken met de auto. Als alternatief kun je ook met de bus of trein reizen naar de skigebieden. Regelmatig worden er bustours georganiseerd, waarbij je goedkoop naar de skigebieden kunt reizen. Wintersport in Duitsland is leuk voor beginnende skiërs, is dichterbij dan de meeste wintersportbestemmingen in Europa en is vaak ook veel goedkoper. Ook is het fraai om hierheen te reizen als je slechts een aantal dagen of een weekendje heen wilt. Het is immers ‘om de hoek’.