Regelmatig verkiezen gezinnen met kinderen, Oostenrijk boven Frankrijk betreft een wintersportvakantie. De reden is dat er in Oostenrijk gemakkelijker gebruik kan worden gemaakt van Nederlandstalige docenten. Dat snappen wij volkomen, aangezien het een stuk makkelijker voor de kinderen is. Maar deze reden is de laatste jaren achterhaald, aangezien er steeds meer Nederlandse skileraren en skileraressen hun diensten aanbieden in Frankrijk.

Het zal menig wintersporter verbazen hoe sterk het aantal Nederlandse docenten is toegenomen bij de skischolen in Frankrijk. Mocht je niet voor verrassingen willen komen te staan, dan is het slim om van te voren contact op te nemen met de skischool of het VVV-kantoor in de winterbestemming. Het is gemakkelijker om een Nederlandse docent te strikken voor een privéles, dan voor een groepsles.

Boek een skiles van te voren

Een skiles boeken kan beter van te voren worden gedaan, met name bij een wintersportvakantie Frankrijk in het hoogseizoen. De meeste skischolen hebben het dan erg druk en hebben geen plaats meer voor leerlingen. Het kan ook zijn dat je tegen skilessen aanloopt op de meest onhandige tijd. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, boek een skiles van te voren. Skilessen zijn er voor iedereen, voor elk niveau en elke leeftijd. De meeste groepslessen kennen groepen van rond de twaalf personen, dit is overigens ook het maximale aantal. Lessen worden in dagdelen gegeven, de meeste beginnen in de ochtend en in de middag. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een gehele dag skiles. De lessen beginnen bij een prijs van ruim tachtig euro per persoon.

Goed voorbereiden

Helemaal klaar om deze wintersportvakantie alles goed te gaan doen? Misschien is het dan slim om een degelijke voorbereiding op te bouwen. Nederland biedt meer dan genoeg kansen om goed voorbereid om wintersportvakantie te gaan. Neem een les in één van de overdekte skihallen, dat kan zowel met kunstsneeuw zijn, als op een kunststof mat. De indoorbaan met een kunststof band kan de perfecte start zijn. Het is minder beangstigend vanwege het feit dat er weinig kan gebeuren. De gehele tijd is het mogelijk om jezelf in actie te zien in de spiegel, op die manier kan er beter geleerd worden van eventuele fouten en kan er makkelijker worden gecorrigeerd. Daarnaast is het goed voor de conditie en train je alvast de juiste spieren voor het echte werk!