Wij behandelen in dit artikel 2 skischolen in Oostenrijk

Skischool Gerlos

Ligging:

Gerlos is gelegen in Tirol- Oostenrijk. De winter maakt Gerlos tot een fantastisch, sneeuwwit en gezellig dorp omgeven door een magisch landschap. De wintervakantie is altijd uitzonderlijk door de ligging op een hoogte van 1300 meter en vlakbij het grote skigebied van Zillertal Arena. Er zijn skipistes voorzien van 143 km op een hoogte wisselend van 1300m tot 2500m. Tevens zijn er 51 moderne skiliften die open zijn van begin december tot april.

Enkele voordelen zijn:

  • – Gerlos is gelegen in het hart van de Zillertal Arena
  • – Er is een gratis skibus en sportuitrusting kan vlot meegenomen worden.
  • – Men kan zelfs skiën tot in het centrum van het dorp of zelfs tot aan de voordeur van het eigen verblijf.
  • – De après- ski is er zeer uitgebreid. Na een heerlijk dag in de sneeuw kan dit niet ontbreken in het gezellig dorp.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen ski- als snowboardlessen volgen aan de skischool van Gerlos. In de skischool Gerlos, opgericht in 1990, kan je terecht voor ski- en snowboardlessen van verschillende niveaus voor zowel kinderen als volwassenen. De opgeleide ski- en snowboardleraren staan garant voor kwaliteit, perfectie, lol, zekerheid en avontuur. Nederlandstalige lessen zijn ook mogelijk.

Een privéles behoort ook tot de vele mogelijkheden. Dit kan voor één persoon geboekt worden en het wordt een unieke belevenis als je dit samen doet met familie, vrienden, kinderen of zelfs collega’s. Op deze aangename manier worden dan de beste skipistes en off-pistes van de Zillertal Arena ontdekt. Privélessen zijn iets duurder maar wat je ervoor terugkrijgt maakt de kostprijs méér dan waard.Verschillende programma’s zijn mogelijk voor zowel de beginneling, licht gevorderde als de pro’s.

Skischool Flachau

Ligging:

Flachau is gelegen in het schitterende Salzburgerland in Oostenrijk. Daar kan je met volle teugen genieten van opwindend skiplezier. De beroemde Skiverbund Ski Amadé omvat diverse adembenemende Salzburger skigebieden. In het skigebied Snowspace Flachau bevindt zich de druk bezochte wintersportplaats Flachau. Stralend weer, unieke bergpanorama’s en verse poedersneeuw maken van de omgeving een sprookje. Het veelzijdige Snowspace Flachau is ideaal voor dynamische jongeren en gezinnen. De ideale ligging voor uw wintersportvakantie. Zowel kinderen als volwassenen kunnen skilessen volgen aan de verschillende skischolen van Flachau.

Skischool voor kinderen:

De hele kleintjes vanaf twee jaren kunnen voor het eerst op de ski’s staan. Volgens beschikbaarheid van de skileraren en na afspraak, werken speciaal opgeleide jufs en leraars met maximaal een kind en worden ze zo voldoende voorbereidt op latere avonturen. Een ski-speelles voor de kleinsten vanaf drie jaren zijn ook mogelijk. In deze lessen, tijdens de ochtenduren, ontwikkelen uw kinderen in kleine groepjes, spelenderwijze de eerste vaardigheden voor het skiën. Spelen en plezier hebben onder toezicht is het belangrijkste.

Skischool voor volwassenen :

Licht gevorderd

Onbezwaard skiplezier met vrienden. Veiligheid en gezelligheid is de leuze. Het verbeteren van de basis techniek en skiën zonder angst maken de weg vrij voor nog meer plezier aan de sneeuw spor

Gevorderd

Op weg naar de parallelle bochten en dit op de meer steile pistes met gebruik van hogere snelheid. Dit zijn de nieuwe doelen.

De meer gevorderde

Doelen zijn de Buckelpiste, diepe sneeuw, carvingtechniek, wedstrijdtraining. Met deze gerichte methodes komt men tot aan de uiterste grenzen van uw kunnen.

Andere mogelijkheden zijn :

  • – De skisafari
  • – “Tiefschnee” beginners-cursus en “Tiefschnee” perfectie-cursus. In de diepe sneeuw skiën, de mooiste en meest intensieve vorm van skiën.
  • – Lawinecursus