Saalbach en Hinterglemm zijn twee dorpen in het Glemmtal, Oostenrijk. Deze twee dorpen worden meestal in één adem genoemd, omdat toeristen die één van de twee dorpen bezoeken, vaak ook naar het andere dorp gaan. Zo wordt Saalbach voornamelijk bezocht om de wijdse skipistes en is Hinterglemm favoriet onder de après-ski liefhebbers. Op deze pagina lees je meer over de dorpen Saalbach en Hinterglemm. Zo lees je hoe de pistes van Saalbach en Hinterglemm zijn, voor wie deze wintersportsteden geschikt zijn en welke uitgaansgelegenheden je kunt vinden in de dorpen.

De voordelen van Saalbach en Hinterglemm als wintersportbestemming

In totaal hebben de dorpen Saalbach en Hinterglemm samen ongeveer 200 kilometer aan pistes. Deze pistes liggen op ongeveer 2000 meter hoogte, afhankelijk van de afdaling die je neemt. Het voordeel van de pistes van Saalbach en Hinterglemm, is het feit dat de pistes erg van elkaar verschillen.

Dit maakt beide wintersportsteden geschikt voor zowel ervaren wintersporters als beginnende wintersporters. Zo kunnen de ervaren wintersporters terecht op de zwarte WK-afdalingen en racetrajecten, terwijl de beginnende wintersporters een afdaling kunnen doen op één van de rustige, zonnige zuidhellingen.

Daarnaast zijn er ook voor snowboarders vele mogelijkheden, zoals speciale snowboardpistes, funparks en halfpipes. Een ander voordeel van de dorpen, is het feit dat men er zeer veel ervaring heeft met het voldoende besneeuwd houden van de pistes in de maanden december, januari, februari, maart en april. Zo gebruikt men moderne sneeuwkanonnen om je te verzekeren dat er voldoende sneeuw ligt en te voorkomen dat je tijdens de vakantie bijna geen sneeuw ziet. In totaal gebruikt men 400 sneeuwkanonnen om alle pistes, ook de grote pistes, helemaal klaar te maken voor de perfecte wintersportvakantie.

En wil je na een actieve middag lekker bijkomen met een biertje, dan kun je bij de vele après-ski cafés van Hinterglemm terecht. Hier vind je onder andere de Goass Stall, het Après-ski Paleis en The London Pub, waar je de gehele avond in alle gezelligheid kunt doorbrengen.

Daarnaast vind je er tevens een overdekt zwembad, een kunstijsbaan en een modern sportcentrum, om jouw vakantie helemaal compleet te maken. Heb je even geen zin om te skiën of snowboarden, dan zijn er dus alsnog voldoende mogelijkheden om je te vermaken.

Check hier het aanbod aan skivakanties voor Oostenrijk en Saalbach-Hinterglemm