Wintersporten kan eigenlijk wel door geheel Europa, maar de populairste wintersportlanden zijn natuurlijk Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Maar de overige landen zijn steeds meer in opkomst, waaronder Bulgarije. In de laatste jaren heeft dit land veel geld en moeite geïnvesteerd in de wintersportgebieden. Het is dan ook een absolute aanrader om juist nu voor een wintersportvakantie naar Bulgarije te kiezen. De skipisten staan er goed bij en worden prima onderhouden. Daarnaast zijn er veel luxe accommodaties bijgekomen en zijn er veel activiteiten beschikbaar voor de wintersporter.

De enorme groei is te danken aan de Bulgaarse overheid. Nergens komt de beginnende wintersporter in aanraking met zulke goede skileraren. Het is namelijk in Bulgarije noodzakelijk om een universitaire opleiding af te ronden om skileraar te mogen worden. Elke leraar beheerst drie verschillende talen.

Goedkope wintersportvakantie in Bulgarije

Bulgarije is ook nog eens een zeer goedkope vakantiebestemming tijdens de wintermaanden. De skipassen zijn voor relatief lage bedragen over de toonbank, zeker in vergelijking met de populairdere wintersportgebieden in Europa. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten vanuit Nederland naar de grote Bulgaarse steden.

Wintersportgebied: Borovetz

De groei is erg duidelijk te merken in Borovetz. Dit Bulgaarse skigebied ligt bij het beroemde Rila gebergte. Borovetz is al een skigebied sinds 1896 en ook dat is te zien. Borovetz is gemakkelijk bereikbaar met de auto, maar ook vanaf één van de vliegveld in Sofia. Vanaf de hoofdstad is het slechts één uur rijden naar dit wintersportgebied. De grote Nederlandse reisorganisaties bieden wintersportvakanties aan naar Borovetz.

Borovetz is geen groot skigebied, er kan gebruik worden gemaakt van rond de veertig kilometer aan skipistes. Dit wintersportgebied is verdeeld over drie verschillende niveaus.

Wintersportgebied: Bankso

Het wintersportgebied Bansko is ook makkelijk te bereiken vanaf het vliegveld van Sofia. Bankso ligt nabij het Pirin gebergte en is een populair skigebied onder de Bulgaren. Bankso kent rond de zeventig kilometer aan pistes, aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld Borovetz.

Naast de bekende wintersporten bestaat hier ook de mogelijkheid om te gaan schaatsen of zelfs om te gaan biatlon schieten. Dit gebied kent ook een geruime keuze aan restaurants en gezellige barretjes.