Waarom zou jij voor een groot aantal uren in een auto doorbrengen, op weg naar een wintersportbestemming binnen Europa. Als je het doet, doe het dan goed. Stap in het vliegtuig en kies voor een spannende en enerverende wintersportvakantie in Canada. Mocht je dit jaar wat anders willen dan de Alpen, dan is een vakantie naar Canada de perfecte optie.

Ga naar bekende wintersportbestemmingen als Banff Lake Louise en Big White. Deze steden hebben in alles in huis voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Dan moet gedacht worden aan moderne en ruim opgezette skigebieden. Daarnaast zijn er nog tal van andere wintersportactiviteiten te doen, dan moet je denken aan heliskiën, een tocht met een husky-slede of ga ijsvissen.

De wandelaars kunnen hun hart op met een lange sneeuwwandeltocht. En na een lange dag vol met intensieve activiteiten, kan je genieten en uitrusten in de spa. Canada staat ook bekend om zijn enorme gastvrijheid, een belangrijk onderdeel binnen de wintersportvakantie. Wij raden iedereen dan ook aan om te kiezen voor een klein en pittoresk hotel, daar weten de medewerkers nog echt wat gastvrijheid eigenlijk inhoud. Zij beantwoorden alle vragen over de beste skigebieden en enkele lokale tips. Eigenlijk heeft Canada alles in huis, om nooit meer naar huis te willen en zo hoort dat ook op een wintersportvakantie.

Gemakkelijk bereikbaar

Canada is niet om de hoek, dat is waar. Toch is het bijzondere land gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland. Dagelijks vliegen er meerdere directe vluchten naar Calgary in Canada. Deze Canadese stad staat bekend om de prima faciliteiten om te schaatsen. Maar wintersporten kan het beste in Banff, een plaats om ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Calgary.

Een half uurtje verder ligt het populaire skigebied Lake Louise. Er vertrekken meerdere bussen dagelijks naar deze wintersportplaatsen, maar een auto huren behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Dan kan je nog beter genieten van de omgeving en wat Canada te bieden heeft. Daarnaast maakt het een uitstapje gemakkelijker, je hoeft enkel even in de auto te stappen.

Alberta – Canada

De populairste provincie in Canada voor wintersporters is verreweg Alberta. Dit skigebied staat bekend om extreem lange seizoenen. Er kan gemakkelijk met een directe vlucht naar Calgary worden gevlogen. Van daaruit kan er gemakkelijk worden gereden naar Banff, de wintersportplaats. Hier kan er gebruik worden gemaakt van twee verschillende skigebieden, dat zijn Mount Norquay en ook Sunshine Village. Mount Norquay ligt nabij de stad en beschikt over 28 pistes. Het is voornamelijk een populaire wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen. Sunshine Village staat bekend om zijn sneeuwzekerheid, aangezien het op meer dan twee kilometer hoogte ligt. De twee gebieden worden ook wel samen Lake Louise genoemd.

Maar er hoeft niet per se een vlucht richting Calcary worden genomen, er kan ook gekozen worden voor Edmonton als eindbestemming. Deze plaats staat bekend om zijn festivals en extreem grote winkelcentra. Vanuit Edmonton is het skigebied Marmot Basin redelijk gemakkelijk bereikbaar. Op vier uur rijden vanaf Edmonton liggen de bekende Rocky Mountains.

Het is mogelijk om vanaf Banff naar dit gebied te rijden, het ligt op ongeveer een uur van elkaar vandaan.