Wat zijn de top 3 wintersportdorpen in Noorwegen?

Wil jij wel een keer wat anders dan een wintersportvakantie in Oostenrijk of Zwitserland? Dan is het een absolute aanrader om dit seizoen af te reizen naar Noorwegen. Hieronder hebben wij onze top 3 wintersportdorpen in Noorwegen genoteerd:

Wintersport in Oppdal

De meeste Nederlanders reizen tijdens het wintersportseizoen af naar de bekendere skigebieden. Sommige avonturiers kiezen voor een totaal andere ervaring en zoeken een wat spannendere wintersportbestemming op. Het Noorse skidorp Oppdal is zo’n skidorp. Oppdal is een redelijk onbekende wintersportvakantie bestemming, maar biedt zoveel moois.

Oppdal ligt in het noorden van Noorwegen en kent sneeuwzekerheid. Daarnaast is dit dorp gemakkelijk te bereiken en is het een geschikte bestemming voor jong en oud. De wintersporters kunnen in Oppdal gebruik maken van 28 verschillende skipistes.

Pistes in Oppdal

Oppdal kent ruim zestig kilometer aan pistes, waarvan het grootste gedeelte blauw gekleurd is. Er kan gebruik worden gemaakt van 40 kilometer aan blauwe pistes, 10 kilometer aan rode pistes, 6 kilometer aan zwarte pistes en een zeer groot off-piste gebied. Daarnaast staan er in Oppdal nog twee grote snowparken klaar voor de snowboarders.

Wintersport in Røldal

Reis af naar het wonderbaarlijke Scandinavië en kies voor een wintersportvakantie in het mooie Røldal. Dit skidorp is gelegen in Hordaland en ligt in het westen van Noorwegen. Røldal is een klein dorp, dat het vooral moet hebben van het toerisme. Het wintersportdorp ligt op een hoogte van meer dan 400 meter.

Røldal staat voornamelijk bekend om de Røldal Stave Kerk, een bezienswaardigheid dat dateert uit de 13e eeuw. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een kruisbeeld in de kerk over helende krachten beschikt. Elke bezoeker moet een bezoek hebben gebracht aan deze kerk.

Pistes in Røldal

Røldal is een zeer klein skidorp, waardoor er nog geen 20 kilometer aan pistes voor de bezoekers klaarstaat. Aangezien dit skidorp geen massatoerisme kent, zal dat tot weinig irritatie zorgen. De sporters kunnen zich vermaken met 3 kilometer aan groene pistes, 8 kilometer aan blauwe pistes, 6 kilometer aan rode pistes en slechts één kilometer aan zwarte pistes. Om de pistes op te komen kan er gebruik worden gemaakt van 5 sleepliften en 2 stoeltjesliften.

Wintersport in Stranda

Reis dit wintersportseizoen af naar Noorwegen en breng de vakantie door in Stranda. Dit skidorp staat bekend om zijn indrukwekkende fjord en de kleinschaligheid. De voedselindustrie was hier lange tijd de grootste inkomstenbron, maar daar lijkt steeds meer verandering in te komen. Het toerisme is groeiende in Stranda, steeds meer wintersporters verkiezen Stranda als wintersportbestemming.

Authentiek dorp

Dit authentieke Noorse skidorp kent slechts één hotel, maar er zijn meerdere manieren om hier te overnachten. Er kan bijvoorbeeld een ouderwetse cabin worden afgehuurd, deze houten huisjes staan in de bergen en hebben veel te bieden. Stranda is een klein dorp, maar kent wel enkele winkels, restaurantjes en een redelijke grote supermarkt.

Pistes in Stranda

Stranda kent 7 kilometer aan groene pistes, 4 kilometer aan blauwe pistes, 7 kilometer aan rode pistes en 3 kilometer aan zwarte pistes. Om de piste op te komen staan er 5 sleepliften, een stoeltjeslift en een gondel klaar in Stranda.