Italië, wintersportvakantie en heerlijke eten!

Misschien denk je niet direct aan wintersport als je aan Italië denkt. Italië heeft echter ook een deel Alpen waar de mooiste sneeuw op ligt. En door de opkomst van de goedkopere budget vluchten komen deze Alpen veel dichterbij. Je ziet ze al wanneer je eroverheen vliegt! En een paar uur later kun je er al met de skilatten naar beneden gaan. Italië kent geweldige wintersport locaties. Een wintersportvakantie is daarom nog niet eens zo raar. Het is dus een goed idee om je volgende wintersport naar Italië te gaan plannen.

Waarom naar Italië op wintersport?

Italië kent geweldige wintersport gebieden. Je kunt er zoals gezegd met volop gemak naar toevliegen. Vanuit Milaan, Verona of Turijn kun je dan met een huurauto of met ander vervoer naar je wintersport bestemming reizen. Je hoeft niet zelf urenlang met de auto naar Italië te reizen om van je wintersportvakantie te gaan genieten. Je reist met een huurauto alleen van het vliegveld naar je bestemming. Natuurlijk kun je de steden Milaan en Turijn ook gaan bezoeken op je wintersportvakantie. Vooral de dames zullen hier volop van genieten. Het land zit vol met bekende skigebieden. Zeker als je al vaak in Frankrijk en Oostenrijk op wintersport bent geweest is Italië een erg mooie variatie. Je krijgt er zeker geen spijt van.

Skigebieden  in Campitello Di Fassa

Campitello Di Fassa is één van de minder bekende skigebieden van Italië en dat heeft zo zijn voordelen. Wintersporters die naar deze plaats komen afgereisd doen dat omdat ze op zoek zijn naar rust. Wintersporten en toch een rustige vakantie beleven gaan hier hand in hand. Campitello Di Fassa is gelegen op een hoogte van 1320 meter en vinden we terug in Trentino in Italië.

In het dorp is een lift terug te vinden die je in geen tijd in het middelpunt van het skigebied plaatst. Hoewel Campitello Di Fassa op zich een zeer gezellig dorp is beschikt het niet echt over een bruisende après-ski. Ook dit sluit aan bij het rustige karakter dat zo kenmerkend is voor het dorp. Ben je ook geïnteresseerd in het ondernemen van een wintersportvakantie naar Campitello Di Fassa? Lees dan snel verder en ontdek er alles over in dit artikel!

Rustig skigebied met off-piste mogelijkheden

Campitello Di Fassa is een opvallend veelzijdig skigebied dat haar gasten niet alleen voorziet van een ruim aanbod aan pistes, maar daarnaast zijn er ook voldoende off-piste mogelijkheden voor handen. Wanneer je er voor kiest om je buiten de piste te begeven is het meer dan ooit belangrijk om over een aangepaste reisverzekering te beschikken.

Veel wintersporters durven het hoe dan ook wel eens over het hoofd zien, maar een standaard reisverzekering is lang niet altijd voldoende toereikend wanneer je op wintersport gaat. Dat geldt ook voor een vakantie in Campitello Di Fassa. Naast de winterkleding en de ski’s of snowboards waar je sowieso aan moet denken is het dan ook zeker en vast aan te raden om ook voldoende rekening te houden met een speciale reisverzekering met wintersport dekking.

Winkels in Campitello Di Fassa

In Campitello Di Fassa zijn verschillende winkels terug te vinden. Mocht je onverhoopt toch iets thuis vergeten hebben, dan kan je ze met andere woorden altijd hier nog kopen. Wanneer je met de auto naar de wintersport gaat kan je gelukkig erg veel meenemen. Denk daarbij niet alleen aan sneeuwijzers, koubescherming, je eigen ski’s of snowboard, ski rugzakken, snowboard rugzakken, snowboots en andere winterse artikelen, maar vergeet ook geen geschikte zonbescherming mee te nemen.

In de winkels ter plaatse kan je eveneens verschillende wintersport gerelateerde artikelen terugvinden waaronder skibrillen, skihelmen, een rugzak met drinksysteem voor wanneer je de bergen in trekt, skitassen en ga zo maar door. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, zorg er ten allen tijde voor dat je goed voorbereid vertrekt naar je wintersportvakantie Campitello Di Fassa, maar mocht je onverhoopt dan toch iets vergeten, dan kan je het nog steeds in de plaatselijke winkels aankopen.