Saas-Almagell en Meiringen; de 1e voor de rust en 2e voor ‘t feestje !

Saas-Almagell is een skigebied in Zwitserland dat voornamelijk bekend staat om de rust die in het dorp heerst en het feit dat het skidorp voornamelijk geschikt is voor beginnende wintersporters en kinderen. Op deze pagina lees je meer over deze wintersportbestemming. Zo lees je hoe het skigebied van Saas-Almagell eruit ziet, welke uitgaansfaciliteiten er in het dorp te vinden zijn en wat deze wintersportbestemming zo geschikt maakt voor kinderen.

Het skigebied van Saas-Almagell is compact, maar ligt wel op hoge hoogte (3200 meter). Omdat het aantal kilometers van de piste niet zo indrukwekkend is en het skigebied ook geen moeilijke pistes bevat, is het skigebied van Saas-Almagell voornamelijk geschikt voor beginnende wintersporters en kinderen. Saas-Almagell wordt dan ook voornamelijk bezocht door gezinnen met (jonge) kinderen, die in het skigebied van de wintersportbestemming prima kunnen skiën met de gehele familie.

Meer ervaren skiërs en snowboarders kunnen beter uitweiden naar de omliggende skigebieden van Saas-Almagell (zoals Saas-Fee en Saas-Grund), want in het skigebied van het dorp zelf is niet veel te beleven voor ervaren wintersporters. Het skigebied van Saas-Fee is vanuit Saas-Almagell gemakkelijk te bereiken door middel van een skibus.

Net als het skigebied, is ook het uitgaansleven van Saas-Almagell rustig. Zo zijn er zeker restaurants en bars te vinden in het dorp, maar is er van echte, uitbundige après-ski geen sprake is Saas-Almagell. Een hapje eten en een wijntje of biertje drinken na het sporten is zeker mogelijk in het dorp, maar een uitbundige après-ski zoals je in andere dorpen vindt, kom je niet tegen in Saas-Almagell.

Saas-Almagell wintersport voor kinderen

De wintersportbestemming Saas-Almagell is zoals hierboven al beschreven bij uitstek geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Dit komt omdat de pistes kindvriendelijk zijn, het uitgaansleven van Saas-Almagell vrij rustig is en er bovendien vele faciliteiten voor kinderen in het dorp te vinden zijn. Zo heeft het dorp een kinderopvang, een skikinderopvang, en kindercarrousel en een kinderlift. Als je van plan bent om met een gezelschap met jonge kinderen op vakantie te gaan, is Saas-Almagell dan ook zeker een aanrader.

Meiringen Zwitserland

Als je van een feestje houdt, bezoek dan eens Meiringen. Elk jaar weer kun je hier genieten van “Trycheln”, een dorpsfeest waarbij iedereen met een grote koeibel door de straten loopt. Als je dit feest wilt meemaken moet je deze plaats tijdens de kerstvakantie bezoeken.

Meiringen is prima te bereiken met de auto, je rijd er in zo’n 7 uur en 3 kwartier naar toe. Laten we eens kijken wat je in deze Zwitserse plaats kunt beleven. Skiën Uiteraard kun je in Meiringen ook skiën. De hoogten variëren van zo’n 1.000 tot 2.400 meter. Als je nog weinig ervaring hebt kun je ervoor kiezen om een aantal lessen te nemen bij de plaatselijke skischool. Er zijn tientallen skileraren actief die je het skiën graag willen leren. Groot voordeel zijn de skilessen die in het Nederlands plaatsvinden. Kun je geen Engels of Duits, dan is dat dus geen enkel probleem.

Restaurants, bars, cafés

Na een dag inspanning op de skipiste in Meiringen kan het heerlijk zijn om even lekker tot rust te komen. In de ruim 60 restaurants die je in het dorp kunt vinden kun je genieten van heerlijk eten en drinken. Ook kun je een paar lekkere biertjes drinken in één van de bars of cafés. Er is zelfs een concertzaal aanwezig waar regelmatig voorstellingen te zien zijn.

Welness faciliteiten

Na urenlang genieten op de skipiste kun je genieten van verschillende welness faciliteiten. Zo zijn er verschillende zwembaden, sauna’s, tennisbanen en fitness centra aanwezig. Je wintersportvakantie hoeft dus niet alleen maar uit skiën te bestaan, er zijn vele andere mogelijkheden. Je kunt zelf bepalen aan welke activiteiten je meedoet en welke niet. Wij wensen je alvast een heel prettig verblijf toe in Meiringen.