Laax is niet altijd een populaire wintersportbestemming geweest, maar vooral de afgelopen jaren heeft het Zwitserse dorp zich ontpopt tot populaire, nieuwe wintersportbestemming in Zwitserland. Dit komt niet alleen door het grote en weidse skigebied van de wintersportbestemming, maar ook door het feit dat er een hippe, trendy wijk rondom het skigebied is ontstaan. In deze hippe wijk kun je terecht om een hapje te eten, wat te drinken of flink op stap te gaan na het skiën. Op deze pagina lees je meer over de relatief nieuwe wintersportbestemming Laax.

Het skigebied van Laax

Ligt op 1100 tot 3018 meter hoogte. In totaal heeft het skigebied voor 220 kilometer aan piste. Omdat het skigebied aan de boomgrens ligt, is het erg overzichtelijk en bovendien sneeuwzeker. Je vindt er zowel blauwe, rode en zwarte pistes. Het skigebied is dus zowel geschikt voor beginnende wintersporters als voor de meer ervaren skiërs en snowboarders.

Daarnaast is er ongeveer voor 40 kilometer aan ongeprepareerde afdalingen aanwezig, voor de skiërs en snowboarders die graag uitgedaagd worden tijdens hun wintersportvakanties. En wil je nog beter leren skiën of snowboarden, dan kun je les nemen bij de Freestyle Academy van Laax. Hier krijg je indoor les, kun je oefenen en kun je trucjes leren.

Omdat er veel faciliteiten voor kinderen aanwezig zijn in Laax, is de wintersportbestemming bovendien favoriet onder families met (kleine) kinderen. Zo kan iedereen een leuke wintersportvakantie hebben in dit veelzijdige Zwitserse dorp.

Het hippe uitgaansleven van Laax

Als je geen zin meer hebt om te skiën en/of snowboarden, kun je in de bars van Laax terecht voor een gezellige middag après-ski. De après-ski van Laax is wellicht wat anders dan je gewend bent, want het uitgaansleven van de stad wordt bepaald door populaire DJ’s die er regelmatig draaien, lounge- en tranchebeats en hippe interieurs.

Na de après-ski kun je in de sfeervolle en hippe restaurants van Laax terecht om een hapje te eten. Als je ’s avonds nog niet uit gefeest bent, kun je het nachtleven van Laax nog gaan verkennen. Hier kom je in aanraking met grote feesten, bekende DJ’s en hippe muziek.