Het Berner Oberland is een bergketen die we terugvinden in Zwitserland en die een niet onbelangrijk deel uitmaakt van de Alpen. In eerste instantie werd de naam Berner Oberland uitsluitend gebruikt voor de dalen van Grindelwald, Lauterbrunnen, Wengen en Mürren. Tegenwoordig geldt de benaming echter voor de volledige noordkant van de bergketen.

De skigebieden in het Berner Oberland genieten zo’n hoge populariteit omdat ze één van de hoogste delen van de Alpen vormen. Alleen de competitie met de Walliser Alpen en het Mont Blanc massief gaat verloren. In het Berner Oberland zijn verschillende interessante skigebieden terug te vinden.

Waarom kiezen voor een skigebied in Berner Oberland?

Er zijn heel wat goede redenen aan te halen waarom het interessant kan zijn om te kiezen voor één van de verschillende skigebieden in het Berner Oberland.

Niet alleen is het aanbod aan pistes zeer divers en kwalitatief. Je kan er genieten in verschillende luxueuze en gezellige dorpen en hoef je niet meteen in paniek te slaan wanneer blijkt dat je verschillende zaken thuis bent vergeten.

De winkels die in de meeste dorpen hier zijn terug te vinden bieden je namelijk niet alleen de mogelijkheid om bijvoorbeeld ski’s en een snowboard aan te kopen, maar ook snowboots, snowboard rugzakken en skitassen, skibrillen en skihelmen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast spreekt het voor zich dat je er ook een geschikte zonbescherming aan kan kopen. Dat is overigens absoluut geen overbodige luxe gezien de grote hoogte hier. Andere artikelen die je beter voorziet zijn sneeuwijzers en een rugzak met drinksystemen wanneer je de bergen intrekt.

Reisverzekering met geschikte wintersportdekking

Wanneer je er voor kiest om een wintersportvakantie naar het skigebied Berner Oberland te boeken dien je met een aantal praktische zaken rekening te houden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de reisverzekering waar je gebruik van zal willen maken.

Het is erg belangrijk om er rekening mee te houden dat een gewone verzekering een wintersportvakantie lang niet altijd zal indekken, in tegendeel. In de meeste gevallen wordt een dergelijke vakantie zelfs gewoon uitgesloten. Vooraleer op wintersport te vertrekken naar Berner Oberland in Zwitserland is het in ieder geval erg belangrijk om te zorgen dat je over een reisverzekering met geschikte wintersportdekking beschikt.

Zo niet, dan kan je dat een behoorlijke financiële kater opleveren na afloop van je vakantie.