Het wintersportland Zwitserland kent vanzelfsprekend tal van goede en betrouwbare skischolen. Er zijn ruim honderdvijftig verschillende wintersportbestemmingen binnen de grenzen van het land. De eerste skischolen in Zwitserland openden in 1932 hun deuren voor de fanatieke wintersporters. Deze werden destijds voornamelijk geopend in de bekendere skioorden en de grote steden van Zwitserland. De Zwitserse skischolen en hun mascotte Snowli begroeten hun gasten in 156 winterbestemmingen in Zwitserland.

Sinds die tijd is het voor zowel kinderen als volwassenen mogelijk om les te krijgen in één van de bekendere wintersportdisciplines. Tegenwoordig kunnen de kinderen een speciaal lesprogramma volgen. De lesprogramma´s Swiss Snow League en Swiss Snow Academy zijn bekende programma´s onder de wat jongere wintersporters. Vooral de laatstgenoemde is een manier om de laatste tips en tricks in vogelvlucht onder de knie te krijgen, deze lesmethode is vorig jaar begonnen en kent nu al grote successen.

Groepsles of privéles

Wanneer men gebruik maakt van de diensten van een skischool, dan kan er direct een keuze worden gemaakt tussen een groepsles of een privéles. De echte beginner kan gemakkelijk aansluiten bij een groepsles, welke in sommige gevallen gegeven zal worden door een Nederlandstalige docent. Wil je liever niet met meerdere mensen tegelijk les krijgen, dan is een privéles de oplossing. Bekijk goed de laatste aanbiedingen van de skischool, dat kan veel geld schelen. Ben jij per se op zoek naar een Nederlandstalige skiles, vraag het dan even na bij de desbetreffende skischool.

Meerdere lessen zijn goedkoper!

Het is mogelijk om een eenmalige les te volgen, deze duurt gemiddeld drie uur. Maar het kan slimmer en goedkoper uitpakken om meerdere lessen tegelijk te boeken. Als je voor de eerste keer op ski´s staat, dan zal één les niet zo snel voldoende zijn. Wij raden aan om drie lessen te nemen, verdeeld over drie dagen. Op deze manier krijg je de kneepjes goed onder de knie en kan er de rest van de wintersportvakantie worden geskied op eigen houtje. Ga je voor de privélessen, dan raden wij minimaal twee lessen aan.