Elk jaar opnieuw kiezen enorm veel mensen ervoor om een vakantie naar de sneeuw te boeken. Een wintersportvakantie is natuurlijk fantastisch, maar een ongeluk schuilt er vaak in een klein hoekje. Bovendien kan je geconfronteerd worden met allerhande situaties die er voor kunnen zorgen dat jouw vakantie zowel letterlijk als figuurlijk in het water valt. Vooraleer een wintersportvakantie te boeken kan het dan ook aan te raden zijn om even een blik te werpen op de mogelijke reisverzekering die je kan afsluiten.

Wil je er graag zeker van zijn dat je tijdens je wintersportvakantie kan rekenen op de best mogelijke dekkingen? In dat geval is het vaak noodzakelijk om te kiezen voor een aangepaste polis. Waar je precies rekening mee dient te houden op dit vlak vertellen we je graag op deze pagina.

Let op! Niet elke reisverzekering dekt een wintersportvakantie!

In eerste instantie is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat niet elke reisverzekering zomaar een vakantie naar de sneeuw indekt. Er zijn op de markt heel veel verzekeringen terug te vinden waarbij een wintersportvakantie wordt uitgesloten in de polisvoorwaarden. Dat is zeker en vast iets om rekening mee te houden. Bij twijfel is het ook altijd aan te raden om even contact op te nemen met je verzekeraar.

Hij kan je namelijk precies vertellen wat je wel en wat je niet kan verwachten van je reisverzekering. Blijkt uiteindelijk dat jouw huidige polis geen dekking biedt voor een vakantie naar de sneeuw? In dat geval zal je verplicht zijn om te kijken in de richting van een andere verzekering.

Waar rekening mee houden bij afsluiten reisverzekering voor wintersport?

Er zijn nogal wat verschillen verbonden aan het afsluiten van een gewone reisverzekering en een reisverzekering die zich richt op de wintersport. Dit heeft alles te maken met het feit dat niet alleen de situatie anders is, maar er ook heel wat extra risico’s zijn verbonden aan een vakantie naar de sneeuw. Omwille van deze reden hebben we alvast een aantal zaken op een rijtje gezet waar je rekening mee dient te houden voor wat het afsluiten van een reisverzekering voor de wintersport betreft.

Punt 1

Is er sprake van een terugbetaling bij annulatie ten gevolge van een gebrek aan sneeuw? Op het ogenblik dat je er voor kiest om een last minute naar de sneeuw te boeken heeft deze voorwaarde uiteraard niet echt nut meer.

Punt 2

Beschik je normaal over je eigen skimateriaal, maar is deze bijvoorbeeld door een ongeval beschadigd geraakt? Ben je daarom aangewezen op het huren van andere materialen waar je uiteraard een bepaalde kostprijs voor dient te betalen? In dat geval is het altijd de moeite waard om te bekijken of er een financiële tussenkomst wordt geboden in deze huurprijs of niet.

Punt 3

Misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van een reisverzekering voor de wintersport heeft betrekking tot een (zwaar) ongeval op de piste. Voorziet je reisverzekering in een bijdrage van de reddingsoperatie?

Punt 4

Ben jij iemand die er van houdt om off-piste te skiën of te snowboarden? Ook in dat geval is het van belang om te kijken naar de geldende dekkingen. Het zou namelijk zomaar kunnen gebeuren dat je verzekering hier geen tussenkomst in biedt.

Punt 5

Bij verschillende reisverzekeringen op de markt is het zo dat je bij het vroegtijdig moeten afbreken van je vakantie kan rekenen op een (gedeeltelijke) terugbetaling van de skipas die je hebt aangekocht. Dit geldt evenwel niet voor alle verzekeringen.

Punt 6

Bekijk ook altijd of er een mogelijke clausule werd opgenomen in de reisverzekering met betrekking tot de nazorg in eigen land. Zorg er bovendien voor dat deze niet overlapt met andere verzekeringen waar je mogelijks reeds over beschikt. Door rekening te houden met de hierboven aangegeven aandachtspunten zal je alvast kunnen vaststellen dat de basis is gelegd voor een interessante reisverzekering voor jouw wintersport.

Hou rekening met de kleine lettertjes in je contract!

Voor wat het afsluiten van een reisverzekering voor de wintersport betreft dient er ook altijd rekening te worden gehouden met de kleine lettertjes die in het contract worden opgenomen. Zo wordt er bij nagenoeg elke reisverzekering voor de wintersport aangegeven dat de verplichting bestaat om voorafgaand aan elke beslissing eerst contact op te nemen met de reisverzekeraar in kwestie.

Op deze manier kan worden nagegaan op welke wijze zij je het best van dienst kan zijn. Wanneer je bepaalde acties onderneemt op eigen houtje zonder daar eerst over te overleggen met je verzekeraar is het mogelijk dat je niet de volledige kostprijs terugbetaald zal krijgen. In bepaalde gevallen is het zelfs een mogelijkheid dat je volledig zelf voor de gemaakte kosten moet opdraaien. Dit zal je uiteraard koste wat het kost willen voorkomen.

Een reisverzekering is belangrijk!

In principe kunnen we stellen dat het altijd belangrijk is om over een reisverzekering te beschikken. Dat geldt echter in het bijzonder voor bepaalde type vakanties. Wanneer je er voor kiest om een vakantie naar de wintersport te boeken dien je er rekening mee te houden dat je met verschillende risico’s of problemen kan worden geconfronteerd.

Bovendien is het niet ondenkbaar dat er in bepaalde situaties niet voor de hand liggende middelen of transportmiddelen moeten worden ingezet die over een vrij hoog kostenplaatje beschikken. Om er voor te zorgen dat dit allemaal betaalbaar is kan het afsluiten van een reisverzekering bijzonder interessant zijn. Een dergelijke verzekering zorgt er voor dat je altijd op beide oren kan slapen, niet in het minst omwille van de financiële waarborgen die worden geboden.