Veysonnaz is een bergdorp in het Zwitserse Wallis dat bekend staat om de rust die er heerst en de prachtige omgeving van het dorp. Als je het belangrijk vindt om tijdens je wintersportvakantie geheel tot rust te komen en bovendien te kunnen genieten van een prachtige omgeving, is deze wintersportbestemming dan ook zeker een aanrader. Op deze pagina lees je meer over Veysonnaz, zodat je op basis van deze informatie kunt beslissen of deze skivakantie wellicht een interessante bestemming voor jou is.

Het skigebied van Veysonnaz

Het skigebied van Veysonnaz ligt op 1400 tot 3330 meter hoogte en de pistes van het bergdorp zijn in totaal 338 meter lang. Je zult je dus niet snel vervelen als je in Veysonnaz op vakantie bent, want er is meer dan voldoende ruimte om lekker te skiën of te snowboarden. Daar komt nog bij dat deze wintersportbestemming wordt omringd door een prachtige omgeving, dus tijdens het skiën of snowboarden is het zeker aan te raden eens even stil te gaan staan en te genieten van de prachtige omgeving.

Faciliteiten voor kinderen

Daarnaast heeft men in Veysonnaz veel faciliteiten voor kinderen. Zo is er een skikinderopvang aanwezig in het skigebied van het dorp, is er een kindercarrousel te vinden en is er een kinderlift aanwezig. Dit maakt deze wintersportbestemming erg geschikt voor mensen met (jonge) kinderen.

Uitgaansgelegenheden in Veysonnaz

Wat betreft uitgaansgelegenheden is Veysonnaz een vrij rustig dorp. Zo zijn er vele restaurants te vinden en kun je ook in bars terecht om een lekker wijntje te drinken, maar is de après-ski in het dorp wat minder uitbundig. Veysonnaz is dan ook bij uitstek geschikt voor mensen die graag lekker eten en van een wijntje houden, maar niet op zoek zijn naar een vakantiebestemming voor uitbundige après-ski dat tot in de late uurtjes doorgaat.

Er is wel een discotheek aanwezig in het dorp, maar deze discotheek is niet altijd geopend en is bovendien de enige discotheek in het dorp. Dit maakt het uitgaansleven van Veysonnaz dan ook niet zo spectaculair als het uitgaansleven van andere wintersportbestemmingen in Zwitserland. Hier dien je dan ook rekening mee te houden bij het boeken van een vakantie naar Veysonnaz.