De meeste wintersporters kiezen voor een wintersportvakantie in de bekende skigebieden, deze liggen in Oostenrijk en Frankrijk. Maar dit jaar kan het allemaal wel wat uitdagender, zoals een wintersportvakantie in IJsland. Dit prachtige natuurrijke land heeft veel in petto, het zal gegarandeerd een onvergetelijke vakantie worden. Geniet van de prachtige gletsjers, de unieke geisers, grote grotten en de immense vulkanen. Vul de wintersportvakantie met uitdagende activiteiten, leuke bezichtigingen en natuurlijk wintersporten.

Wintersporten in IJsland

IJsland kent een ruim aanbod aan wintersporten, zo kan er geskied worden, gesnowboard en gelanglauft. Maak gebruik van de goed onderhoudende pistes, neem een skiles of drink een drankje op de piste. Ga vervolgens los bij de après-ski, maar let op…..drank is duur in IJsland! De kinderen kunnen lessen volgen bij goed opgeleide skileraren, maar ook volwassen kunnen een les boeken.

Uitstapje naar Reykjavik

Misschien heb jij wel zin om een dagje op stap te gaan, dan raden wij een bezoek aan de hoofdstad Reykjavik aan. Deze stad ademt cultuur en historie. Bekijk de middeleeuwse manuscripten of bezoek één van de voorstelling waarin de geschiedenis van het land vertelt zal worden.
Maar winkelen kan ook heel goed in Reykjavik, de stad beschikt over grote winkelstraten. IJsland is dus meer dan alleen wintersport en geschikt voor alle leeftijden. Een ander leuk uitstapje is een bezoek aan de waterval Gulfoss, deze waterval ligt in de mooie plaats Hvitá. Dit indrukwekkende plaats is er eentje om nooit meer te vergeten, vergeet geen fototoestel mee te nemen.

Noord-IJsland

Vanuit Reykjavik kan er met een korte vlucht naar het noorden van IJsland gevlogen worden. Bij aankomst in Akureyri valt direct een groot verschil op. Het noorden van het land is één en al schoonheid, het is een mysterieus en natuurrijk gebied. Bekijk de ruim drieduizend jaar oude lava grot, geniet van de prachtige ijssculpturen en kom tot rust bij de warmtebronnen.

Misschien zie jij hier zelfs het bijzondere noorderlicht! Dit unieke natuurverschijnsel is enkel te bezichtigen in de winterperiodes. Laat je verbazen door de indrukwekkende lichtstralen en de bogen in de lucht. Al met al is IJsland een unieke wintersportbestemming!