Tirol is vanzelfsprekend één van de betere, en meer populaire wintersportbestemmingen, en dat is eigenlijk ook best wel logisch. Nergens anders zijn namelijk zoveel goede skigebieden, als in dit gedeelte van Oostenrijk. Binnen Tirol, gaan de meeste Nederlanders naar het Zillertal, en vooral naar het prachtige skidorp Mayrhofen

Mayrhofen in het Zillertal is een wintersportbestemming, die echt alles te bieden heeft, wat je maar zou kunnen wensen. Natuurlijk de erg goed geprepareerde afdalingen, een fantastische apres ski, met vaak Nederlandse topartiesten, en erg veel sfeer in het skidorp Mayrhofen. Maar, Mayrhofen heeft nog iets te bieden, waar andere populaire skigebieden alleen maar van kunnen dromen, en als je de naam van deze topattractie hoort, dan zullen veel mensen al kippenvel krijgen.

De Harakiri in Mayrhofen

De Harakiri, wat eigenlijk Japans is. En dat wil eigenlijk niets meer of minder zeggen, dan zelfmoord. De Harakiri in skigebied Mayrhofen, is de steilste afdaling in Oostenrijk. Veel wintersporters gaan hier vol goede moed de Harakiri op, en de meesten durven niet naar beneden te skiën, want als je het goed bekijkt, moet je wel knettergek zijn om hier af te dalen. Toch is de Harakiri piste in Mayrhofen, één van de populairste attracties in het Zillertal. En dan niet alleen om er vanaf te skiën, want veel mensen mogen ook graag kijken, hoe andere wel de uitdaging aan durven te nemen, of juist niet.

Let wel, de Harakiri in Mayrhofen is niet alleen de steilste afdaling in Oostenrijk, het is ook de afdaling waar de meeste helikoptervluchten worden uitgevoerd, om gewonde wintersporters, en diegenen die niet meer verder durven, van de berg te vliegen.

Naast deze uitdagende piste, heeft Mayrhofen in het Zillertal natuurlijk nog veel meer goede afdalingen, zodat ook wintersporters die niet genoeg moed hebben om van de Harakiri af te skiën, ook enorm veel blauwe en rode pisten ter beschikking hebben. Een skidorp en skigebied, dat dus niet voor niets, één van de meest populaire wintersportbestemmingen is onder Nederlandse wintersporters. Wil je meer weten over Mayrhofen, de Harakiri, en de wintersportmogelijkheden, kijk dan eens op www.mayrhofenzillertal.nl, waar je alle informatie kunt vinden over dit geweldige skidorp.